2001 – Cheb: Sazby za pronájem nebytových prostor se nezvýší (TV Západ)

2001 – Cheb: Sazby za pronájem nebytových prostor se nezvýší (TV Západ)
Sazby za pronájem nebytových prostor zůstanou v Chebu letos zachovány na úrovni loňského roku. Radnice totiž nevyužila nabízenou možnost k jejich meziročnímu navýšení.

„Město, resp. městská Rada má usnesením zastupitelstva umožněno navyšovat sazby za pronájem nebytových prostor nárůstem koeficientu inflace. Ten je pro letošní rok 1,39, tzn. zhruba 4 procenta,“ sdělil Václav Jakl. 

Radnice postupovala stejně i v předešlých dvou letech. Takže sazby za pronájem nebytových prostor zůstávají již tři roky nezměněné. Město se tímto způsobem snaží podpořit místní drobné podnikatele a živnostníky.

„Máme tři priority. Podnikání a podpora místní ekonomiky, kdy ekonomika je jednou z priorit, jsme proto usoudili, že pro letošní rok necháme sazby nájemného na výši, které byly v minulých letech,“ vysvětlil Václav Jakl. 

Sazby za pronájem nebytových prostor jsou v Chebu velmi diferencované, a to jednak podle atraktivnosti lokality a rovněž podle účelu využití. Její současná roční výše se pohybuje od 119 po 3.255 Kč za metr čtvereční.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!