Z auta v centru Plzně zmizely dárky za více než 3000 korun

Z auta v centru Plzně zmizely dárky za více než 3000 korun
Policisté obvodního oddělení Plzeň-střed 2. prosince 2020 přijali oznámení o krádeži dárků ze zaparkovaného vozidla tovární značky MINI ONE.

K tomuto jednání mělo dojít v době od 1. do 2. prosince 2020 od 16:45 do 06:00 hodin v Plzni v Sedláčkově ulici. Zatím neznámý pachatel si vyhlédl jedno ze zaparkovaných osobních vozidel v ulici, které zde zaparkovala poškozená. Dle jejích slov bylo vozidlo řádně zabezpečeno a uzamčeno než od vozidla odešla. Nezjištěným způsobem a bez užití násilí do vozidla pachatel vnikl a z jeho zavazadlového prostoru odcizil uložený dárkový koš s jídlem a dárkovou tašku s obsahem, vše v hodnotě za více jak tři tisíce korun.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zločinu krádež, případem se dále zabývají a po pachateli pátrají. Dále se policisté obrací na případné svědky s žádostí o pomoc, kteří v dané době procházeli Sedláčkovou ulicí a všimli si podezřelého pohybu osob či osoby u zaparkovaného vozidla, aby se osobně přihlásili na samotné obvodní oddělení nebo zavolali na linku 158 a pomohli s řádným objasněním případu. Za případné poznatky předem děkujeme.


Prevence před vloupáním do vozidel:

Ve svých vozidlech neodkládejte žádné věci, ani prázdnou igelitovou tašku (i zdánlivě bezcenná věc může pachatele zlákat k vniknutí do vozidla).

Do palubní přihrádky neukládejte osobní doklady ani doklady k vozidlu.

Nenechávejte žádné cenné věci ve vozidle (ani když vozidlo opouštíte na malou chvíli).

Zabezpečením vozidla ztížíte pachateli krádež, zajímejte se o bezpečnější systém ochrany vozidla.

Při odchodu od vozidla zkontrolujte uzamčení dveří a uzavření oken včetně střešního.

Zamykejte vozidlo (i když se od něj vzdalujete jen na chvíli).

Pamatujte na to, že auto není trezor!

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!