Výstavba bytů na Zátiší pokračuje, zájemci z řad seniorů a postižených se mohou hlásit

Výstavba bytů na Zátiší pokračuje, zájemci z řad seniorů a postižených se mohou hlásit
Do 13. července se mohou přihlašovat o byty zájemci z řad seniorů a osob se zdravotním postižením, kteří by chtěli bydlet v městských bytech budovaných v plzeňské lokalitě Zátiší.

V září zde město dokončí výstavbu druhé etapy, a právě o pronájem bytů o velikosti 1+kk a 2+kk z této etapy mohou lidé žádat. Nabídka je zveřejněna na realitním portále https://byty.plzen.eu, případně mohou zájemci přijít i osobně do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8, a to v pondělí a ve středu od 8 do 17 hodin.

„Vloni jsme ukončili první etapu výstavby bytových domů na Zátiší, kdy bylo vybudováno osm domů se 77 byty, z toho 11 bytů bylo vyčleněno pro seniory a osoby se zdravotním postižením a dále 10 bytů jako bezbariérových. V září dokončíme druhou etapu, a to o deseti bytových domech se 102 byty, z nichž 38 bude určených pro seniory a osoby se zdravotním postižením,“ přiblížil náměstek primátora David Šlouf, který za projektem stojí a na starost má oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem města.

Byty jsou o velikosti 2+kk a 1+kk. Město je nabízí na realitním portále https://byty.plzen.eu/ nebo na vývěsce informací v Jagellonské ulici č. 8. „Aby se zájemce o byt mohl ucházet, musí mít vytvořenou registraci na dostupné bydlení pro seniory a osoby se zdravotním postižením, kterou provede na uvedené internetové adrese,“ přiblížila Karolína Vodičková, vedoucí Odboru dostupného bydlení a sociálního začleňování Magistrátu města Plzně.

První byty z druhé etapy výstavby již byly nabídnuty k přihlášení zájemců, uzávěrka přihlášek byla 6. dubna 2022 a nyní probíhá vyhodnocení a výběr nájemců. Druhá nabídka bytů v této lokalitě pro uvedenou cílovou skupinu byla zveřejněna 1. června 2022 a zájemci se budou moci na byty přihlašovat do 13. července 2022 včetně.

Pokud zájemce nemá přístup k internetu, může přijít do Kontaktního místa pro bydlení v Jagellonské ulici 8. „Tam mu pracovníci s vytvořením registrace pomohou, sdělí mu nabídku volných bytů a pomohou s přihlášením na vhodný byt. S přihlášením na byty také mohou pomoci sociální pracovníci na úřadech městských obvodů, a to podle bydliště žadatele,“ doplnil náměstek David Šlouf.

K návštěvě Kontaktního místa pro bydlení je možné se objednat i prostřednictvím úřadu bez čekání na adrese www.uradbezcekani.cz, není to ale podmínkou.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!