Viktorka posiluje. Přichází Květ a Vydra!

Viktorka posiluje. Přichází Květ a Vydra!
Viktoria Plzeň nadělila svým fanouškům před Vánoci hned dva dárky. Po Romanu Květovi klub představuje další posilu, kterou se stává útočník Matěj Vydra!

Třicetiletý český reprezentant naposledy působil v Premier League, kde nosil dres Burnley. Nyní se na dva a půl roku upsal Viktorce.

Matěj Vydra patří do kádru české fotbalové reprezentace a má bohaté zkušenosti především z Anglie, kde působil například ve Watfordu, West Bromu či naposledy v Burnley, v jehož dresu zapsal dvě branky v Premier League. Nyní bude nosit viktoriánský dres!

„Když se naskytla možnost získat takto kvalitní posilu do ofenzivy, ihned jsme reagovali a jsme velmi rádi, že můžeme Matěje přivítat v našem týmu. Chceme být na jarní část sezony dobře připraveni a věříme, že k nám perfektně zapadne a bude posilou,“ okomentoval druhou viktoriánskou posilu Daniel Kolář, sportovní ředitel Viktorie.

„Matěj Vydra se samozřejmě vrací po zranění kolene, nicméně nyní už je uzdravený a připravený se zapojit do naší přípravy. Vidím u něj obrovskou motivaci vrátit se zpátky tam, kde byl právě před zraněním, kdy hrál v jedné z nejlepších soutěží světa. Přeju mu, aby se mu v našem dresu dařilo,“ doplnil Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

„Jednání Viktorky bylo rychlé a konkrétní, budu zde mít veškeré potřebné podmínky. Prohlédl jsem si zázemí klubu a je špičkové pro trénink i regeneraci. Jsem rád, že jsme se domluvili a nyní je na mně, abych se dokázal prosadit a byl přínosem, motivaci mám velkou,“ má jasno Matěj Vydra.

„Matěj již během podzimu navštívil několik zápasů Viktorie, například v Lize mistrů. Velmi dobře se zná s trenérem Michalem Bílkem, který jej jako první povolal do reprezentace. Shodli jsme se tedy, že jsou zde ideální podmínky pro jeho nové angažmá, a navíc chce hrát o titul, což vše klub splňuje,“ uvedl hráčův zástupce Ondrej Chovanec.

Matěj Vydra je odchovancem Jihlavy, po níž působil i v ostravském Baníku, odkud zamířil do italského Udinese. Od té doby strávil v zahraničí 12 let, z nichž nejvíc času strávil v Anglii. Naposledy působil v Burnley, kde se mimo jiné v roce 2020 stal vůbec prvním Čechem, který dostal cenu pro gól měsíce Premier League. Celkově v této slavné soutěži odehrál 106 zápasů. Může se rovněž pyšnit oceněním pro nejlepšího hráče anglické druhé ligy (Championship) za rok 2013. V tom samém roce byl zvolen i talentem roku v české anketě Fotbalista roku. Již od svých 20 let je členem národního týmu, kde zatím nastoupil do 46 zápasů, ve kterých vsítil 7 branek. Není bez zajímavosti, že v reprezentaci debutoval pod aktuálním trenérem Viktorie Plzeň Michalem Bílkem.

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!