V Borském parku se ve čtvrtek uskuteční již šestý ročník akce Psí den, přijede Zdeněk Srstka

V Borském parku se ve čtvrtek uskuteční již šestý ročník akce Psí den, přijede Zdeněk Srstka
Městský obvod Plzeň 3 uspořádá už příští týden v Borském parku v Plzni největší pejskařskou událost v kraji – Psí den.

Již šestý ročník opět podpoří Zdeněk Srstka, představí se nejrůznější psí disciplíny a sporty, návštěvníci si budou moci zakoupit chovatelské potřeby či svého pejska nechat zdarma prohlédnout veterinářem. Důležitou novinkou bude účast psích útulků, které přivezou některé ze svých psích chovanců, aby mohli najít svůj nový domov.

Prezentace psích sportů a veřejné tréninky

Během odpoledne budou mít návštěvníci možnost vyzkoušet si a poznat hned několik psí sportů – canicross, dogfrisbee, obrany, nosework a bull sporty. Všechny disciplíny budou mít své stanoviště, kde si každý bude moci se svým pejskem sport vyzkoušet, nechat si poradit od profesionálů a případně si také zakoupit kvalitní vybavení.

Závody agility a soutěž o Nej psa

Souběžně s programem se uskuteční také závody agility, které si stejně jako loni vezme pod taktovku Plzeňský pes. Zúčastnit se mohou zkušení agiliťáci, ale i úplní amatéři. Soutěž o Nej psa je taktéž pro širokou veřejnost, předsedou poroty se opět stane oblíbený herec a moderátor Zdeněk Srstka.

Psí útulky a azyl

Milou novinkou pro letošní rok je účast hned tří zařízení, která se starají o opuštěné pejsky. Plzeňský útulek, Útulek Storgé, Borovno a Bull azyl Čáslav přivezou některé ze svých svěřenců, kteří dostanou šanci najít nový domov. Návštěvníci se také dozvědí, jak takové útulky fungují nebo jak jim mohou pomoci.

Psí den se odehraje ve čtvrtek 2. června od 15 hodin v Borském parku.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!