Světlou nad Sázavou čeká Sportovní den

Světlou nad Sázavou čeká Sportovní den
V sobotu 10. září se na fotbalovém hřišti ve Světlé nad Sázavou uskuteční Sportovní den. Akce začíná v 10.00 a končí přibližně ve 14.00. Návštěvníci se mohou těšit na velmi širokou škálu sportů, které si budou moci vyzkoušet.

„Na místě by měla být připravena stanoviště ragbistů, volejbalistů, stolního tenisu, bojových sportů, fotbalu, hokeje, tenisu, florbalu a také stanoviště pro šachy," potvrdil Vladimír Šemík, který měl na starost přípravu stanoviště ragby. Mezi další body programu bude patřit výstava odboru životního prostředí, prohlídka nově zrekonstruovaných prostor areálu Sportovního centra Pěšinky nebo možnost zacvičit si v posilovně. 
„Celá akce se bude konat poprvé po čtyřech letech od doby, kdy se ve Světlé pořádala naposledy," dodává Vladimír Šemík.
Jedním ze sportů, který si budou moci návštěvníci zkusit, je ragby. Prezentovat ho bude tým Havlíčkobrodských Orlů, který ve Světlé hraje své domácí zápasy. Na jejich stanovišti si přítomní mohou promluvit s hráči nebo si vyzkoušet některé pasáže z tréninků českého mistra z roku 2015.
„Na našem stanovišti se všichni, kdo přijdou, budou moci vžít do role ragbisty a zkusit si například kopy na brankovou konstrukci, neboli háčka, hody míčem na cíl a ti větší skládky," představuje program šéftrenér Orlů Martin Kopic.
Cílenou skupinou jsou hlavně děti ve věku od 3 do 18 let. „Děti budou chodit po hřišti a na každém stanovišti, které pro ně bude připraveno, dostanou nějaký úkol. Když ho splní, obdrží razítko a po získání razítek ze všech stanovišť dostanou drobnou cenu," objasňuje náplň celého dne Martin Kopic.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!