Startuje devátý ročník celostátní soutěže Žena regionu

Startuje devátý ročník celostátní soutěže Žena regionu
Již 9. ročník celostátního projektu Žena regionu také letos ocení ženy, které se nezištně, dobrovolně ve svém volném čase a často na úkor osobního života věnují druhým.

Nominace odstartovaly v dubnu a nominovat ženu ze svého okolí může veřejnost až do 15. června.

V krajském kole v loňském roce vybírala veřejnost z celkem 26 nominovaných prostřednictvím hlasování na internetu. Jednoznačnou vítězkou se stala místopředsedkyně nadačního fondu Šance onkoláčkům Ladislava Blumelová, druhou oceněnou ženou byla za spolek UCHO z. s. Lenka Ticháčková a jako třetí se umístila Pavla Jakoubková, tisková mluvčí krajských hasičů.

Devátý ročník s sebou nese několik novinek. Jednou z nich je omezení počtu účastnic v regionálních kolech na deset. Prvních deset příběhů nominovaných žen, které splní kritéria pro zařazení do projektu, postoupí do soutěže o prvenství v rámci regionálních kol.

Umístění jednotlivých soutěžících bude letos navíc zveřejněno vždy v rámci slavnostního vyhlášení regionálního kola v daném kraji. Do té doby bude výsledné pořadí účastnic tajné. Absolutní vítězka pro celou Českou republiku bude vyhlášena v rámci slavnostního galavečera v Praze.

Projekt Žena regionu patří všem ženám, které svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji regionu, v němž žijí.

Celostátní projekt Žena regionu se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR a Asociace krajů ČR.

Více na http://www.zenaregionu.cz/.

Štítky: žena regionu

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!