Stále můžete zasílat návrhy kandidátů na cenu Křesadlo 2020

Stále můžete zasílat návrhy kandidátů na cenu Křesadlo 2020
!Aktualizace 9.3.2021 - Možnost zasílání nominací je prodloužena do 15. března 2021 na email kresadlo@instand.cz, či na adresu: Regionální dobrovolnické centrum Instand, Stará Kysibelská 602/45, 360 01 Karlovy Vary. Celá akce vyvrcholí slavnostním ceremoniálem 16. 4. 2021 od 18.00 hodin v hotelu Imperiál v Karlových Varech. V případě nepříznivé epidemické situace bude slavnostní ceremoniál přesunut na jiný termín.

Organizátoři akce vyzývají organizace i jednotlivce, kteří pracují a setkávají se s dobrovolníky, aby zaslali svůj návrh kandidáta na cenu Křesadlo za rok 2020. Křesadlo je cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci a představuje vykřesané jiskry dobra a lidství, které kolem sebe šíří ochotní dobrovolníci. Navrženi mohou být lidé, kteří vykonávají dobrovolnickou službu v Karlovarském kraji a pomáhají buď v nějaké organizaci, nebo mimo ni.

V roce 2018 si cenu odnesli čtyři dobrovolníci. Ti, kteří nebyli oceněni v roce 2018, mohou být znovu nominováni. Za rok 2020 bude devítičlenná porota složená ze zástupců neziskových organizací, státní správy a samosprávy a sponzorů vybírat 5 dobrovolníků, kteří budou vyhlášeni na slavnostním ceremoniálu v Hotelu Imperiál.

Navrhovatelem může být jak právnická, tak fyzická osoba. V návrhu popíše co nejlépe dobrovolnickou činnost kandidáta a důvody pro jeho navržení. Formuláře jsou k dispozici na stránce zde či zde.

Pořadatelem 12. ročníku udílení cen Křesadlo 2020 dobrovolníkům Karlovarského kraje je Mateřské centrum Karlovy Vary, z.s. – středisko Dobrovolnické centrum Vlaštovka a Regionální dobrovolnické centrum Instand. Záštitu nad předáním cen převzal hejtman Karlovarské kraje Ing. Petr Kulhánek a primátorka města Karlovy Vary Ing. Andrea Pfeffer Ferklová, MBA.

O tom, že letos startuje již 12. ročník, jsme vás informovali zde.

Zdroj: Mateřské centrum Karlovy Vary

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!