Sokolovsko: V těchto dnech probíhá policejní akce Bezpečná lokalita

Sokolovsko: V těchto dnech probíhá policejní akce Bezpečná lokalita
Jako každý rok se i letos koná v Lokti Mistrovství světa v motokrosu, a to již tento víkend ve dnech 27. – 28. 7. 2019. Fanoušci tohoto sportu přijíždějí do motokrosového areálu nejen z České republiky, ale i ze zahraničí.

V rámci tohoto závodu probíhá od 25. – 28. 7. 2019 policejní akce pod názvem Bezpečná lokalita. Cílem této akce je eliminovat nápad trestné činnosti, porušování veřejného pořádku a dohled nad bezpečností v silničním provozu v souvislosti se zmíněnou sportovní akcí a doprovodných kulturních akcí v motokrosovém areálu a amfiteátru města Loket. Policisté se dále zaměří v rámci prevence na páchání trestné činnosti a přestupků, zejména krádeží motorových vozidel, kapesních krádeží, ale také budou kontrolovat podávání alkoholických nápojů mládeži. Opatření se zúčastní policisté z pořádkové, dopravní a cizinecké policie, kynologové se svými služebními psy, kriminalisté a kolegové ze Spolkové republiky Německo.

Vzhledem ke zvýšené kumulaci lidí, ať už na parkovištích nebo přímo v motokrosovém areálu, může docházet ke krádežím. Policie upozorňuje návštěvníky, aby ve svých vozidlech nenechávali viditelně odložené jejich cenné a osobní věci. Každá cennější věc, jenž je přes okno viditelná, je lákadlem pro zloděje. Zaparkovaná vozidla si řádně uzamykejte. I v areálu nebo na doprovodných akcích si hlídejte své osobní věci. Nenoste u sebe větší hotovost a peněženku nenoste po kapsách v kalhotách, ale nejlépe co nejblíže u těla např. v náprsní kapse. Nenechávejte své věci jako např. kabelku, batoh ani chvilku bez dozoru. Stačí jen chvilková nepozornost a můžete se lehce stát obětí zloděje. Policisté rozdávají přijíždějícím návštěvníkům preventivní letáčky přeložené do anglického a německého jazyka, jenž upozorňují návštěvníky, aby si dávali pozor na své věci. Nenechávali bez dozoru své cennostii, jako např. kabelky, batohy, mobily aj. Dále se v nich doporučuje, aby si důkladně zamykali svá vozidla i karavany a nestali se tak oběťmi zlodějů.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!