Sokolovsko: Odcizila ženě z krku řetízek

Sokolovsko: Odcizila ženě z krku řetízek
První zářijový den v odpoledních hodinách bylo na linku 158 učiněno oznámení o krádeži. Když 44letá žena stála na autobusové zastávce, měla k ní přistoupit mladá žena a chtít po ní cigaretu nebo peníze. Když jí žena odpověděla, že nemá, měla jí strhnout z krku alespoň řetízek s přívěskem a utéct pryč.

Po oznámení na linku 158 operační důstojník vyslal na místo habartovskou policejní hlídku, která ženu vytěžila. Podle popisu oznamovatelky a díky místní znalosti policisté ještě téhož dne podezřelou ženu ztotožnili. Policisté jí vyzvali, aby vydala odcizený řetízek s přívěskem a ona tak učinila. Poté je následovala na policejní služebnu k provedení potřebných úkonů. Následně byl odcizený řetízek s přívěskem vrácen zpět jeho majitelce.

Nyní si od policistů 25letá žena vyslechla sdělení podezření ze spáchání přečinu krádež. V posledních třech letech byla za stejný trestný čin odsouzena Okresním soudem v Sokolově, proto jí teď v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

nprap. Kateřina Krejčí

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!