Sokolov: Ztráty příjmů mohou letos dosáhnout až 100 milionů (TV Západ)

Sokolov: Ztráty příjmů mohou letos dosáhnout až 100 milionů (TV Západ)
Propad příjmů do rozpočtu zaznamenávají kvůli letošním koronavirovým opatřením města a obce v celé republice. I Sokolov počítá s citelnou ztrátou, která ale neohrozí již započaté investiční projekty. Některé však budou muset být posunuty na pozdější dobu.

„Predikce ztrát na letošní rok je ve výši až téměř 100 milionů, predikujeme tak 95 milionů. Každý měsíc jsou ale příjmy jiné. Troufnu si říci, že jsme v Sokolově díky výbornému hospodaření z předešlých let měli rezervu a máme. Takže jsme připraveni na příští rok s tím, že máme v rezervě 95 milionů na investice a 90 milionů na případný výpadek. Měli bychom jak investovat, tak i mít bezproblémově zajištěný chod města,“ popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

Hlavní je podle vedení města dokončit stávající projekty tak, jak byly vysoutěženy a sledovat vývoj situace. Každý měsíc dochází k upřesňování stavu příjmů i výdajů městské kasy. 

„Ty, které jsou již rozdělané z letošního roku, se určitě dodělají. To garantovat mohu. Naše největší investice je investice do pobytového zařízení pro seniory, která čítá 160 milionů korun. Tyto věci se určitě dodělají. Máme připraveno investovat i v příštím roce – zahájit nové investice, protože jen tak se můžeme z té šlamastyky dostat,“ zdůraznila Oulehlová.

V již dříve aktualizovaném seznamu se tak pod pomyslnou čarou objevilo několik projektů – parkovací domy na Michalu, parkoviště v ulici Karla Čapka, šatny v ZŠ Pionýrů nebo nové infotabule po městě. 

„Ty, co jsou pod čarou, tak ty se určitě pouze odsouvají. Projekty jsou potřebné a k zlepšení života našich občanů. Odsunou se opravdu jen na dobu, kdy opět bude lepší situace. Odsouvají se např. dva parkovací domy na sídlišti Michal. Není to ale tak, že by se na sídlišti Michal vůbec parkování neřešilo. Už v příštím roce se začne realizovat projekt, kde budou parkovací místa v areálu Vodárny. Tam vznikne mnoho parkovacích míst,“ dodala starostka Oulehlová. 

Z projektů, které se budou v příštím roce určitě realizovat, lze jmenovat například opravy Lidického nábřeží za 11,6 milionu korun nebo komunikace v ulici Petra Chelčického. Pokud město získá dotaci, tak i dojde vybudování bezbariérového přístupu v mateřské škole v ulici Kosmonautů za 5,5 milionu korun.  

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!