Sokolov: Stacionář Mateřídouška otevře v říjnu

Sokolov: Stacionář Mateřídouška otevře v říjnu
Denní stacionář Mateřídouška, o.p.s. otevře v říjnu v Sokolově nové pracoviště. Organizace působí od roku 2007 v Chodově, kde pečuje o klienty s tělesným i mentálním postižením.

Obyvatelé Sokolova za službou dlouhodobě dojížděli. Město proto jejím majitelům, manželům Bráborcovým, věnovalo objekt bývalé školní budovy v Sokolovské ulici. Díky dotaci iROP, která pokryla rekonstrukci za 18 milionů korun, v budově vzniklo moderní pracoviště až pro 40 pacientů. Slavnostního otevření se v pondělí 24. září 2018 zúčastnili starosta Jan Picka, místostarostka Renata Oulehlová a místostarosta Karel Jakobec. Pozvání přijal také například starosta Chodova Patrik Pizinger.

Centrum nabízí nejmodernější vybavení. Pobyt klientům zpříjemní například snoezelenový pokoj, relaxační místnost, vodoléčba, oční rehabilitace a další speciální techniky.

„Úplně nejdůležitější pro naše imobilní, nebo těžce pohyblivé klienty, a těch je převaha, je závěsný, kolejnicový systém Roomer, díky kterému se klient může v pohodlném vaku pohybovat po celé budově,“ vysvětlila Věra Bráborcová.

„Pacient se přemístí stejnoměrnou silou, už samotná poloha na něj působí rehabilitačně a nakonec to ulehčí práci i personálu,“ popsala další výhody.

„To, co jsme zde viděli, nás přesvědčilo o tom, že Mateřídouška otevírá další výkladní skříň sociálních služeb. Smekám před Bráborcovými za to, co dokázali,“ nechala se slyšet místostarostka Renata Oulehlová.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!