Sokolov: Silnice na Podstrání je už ve finále

Sokolov: Silnice na Podstrání je už ve finále
S úplnou uzavírkou silnice II/210 – Podstrání je třeba počítat od čtvrtka 15. září až do pondělí 17. října, což je nejzazší termín pro pokládání nového povrchu na komunikaci. Vyvrcholí tak modernizace této silnice, která vede od sokolovské části Vítkov - lom směrem na Podstrání. Stavba začala vloni a byla rozdělena do sedmi úseků za částečného omezení provozu.

Silnice je ve značné míře využívaná rovněž obyvateli Sokolova a okolních obcí při cestách do Slavkovského lesa. Kromě modernizace silnice byla provedena také rekonstrukce mostu přes Lobezský potok. Po dokončení prací se výrazně zvýší bezpečnost provozu v tomto úseku. Celkové náklady akce byly vyčíslené na 180 milionů korun a hradí je Karlovarský kraj. Při loňském zahájení stavby k ní sokolovská starostka Renata Oulehlová podotkla, že z ní má dvojnásobnou radost. Jednak bude opravena silnice důležitá pro Sokolovsko a město to navíc nebude nic stát, protože náklady nese kraj a stát.

V rekonstruovaném úseku silnice došlo k jejímu rozšíření a pomocí opěrných zdí byla zajištěna její stabilita. Modernizace se dočkala také stávající svodidla, která doplnila nová. Vzhledem k tomu, že se pracovalo na území Chráněné krajinné oblastí Slavkovský les, bylo třeba brát maximálním ohled na životní prostředí a chráněné rostliny a živočichy. Tato stavba je podpořena z rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury. Kompletně hotovo má být do konce letošního října.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!