Sokolov: Školní brunch na podporu potravinové banky uspěl

Sokolov: Školní brunch na podporu potravinové banky uspěl
Jak si užít druhý den ve škole, ukázat důležitost pomoci druhým a současně se sám naučit pomáhat. To všechno bylo podstatou akce „Brunch na pomoc potravinové bance“, kterou pořádala 2. září Základní škola Rokycanova.

Zapojili se do ní učitelé, žáci prakticky všech tříd i jejich rodiče. A díky nim měl brunch, nebo-li pozdní snídaně či brzký oběd, úspěch.

Ředitelka školy Petra Šišková uvedla, že nápad připravit setkání dětí, kantorů a veřejnosti u dobrého jídla už v hlavě nějaký čas nosila. Tím posledním impulsem pak bylo, když viděla ve zprávách prázdné regály potravinové banky. „Napekli jsme, navařili a pozvali veřejnost, aby přišla na dobroty. Každý se mohl sám rozhodnout, kolik za jídlo zaplatí a peníze vhodit do připravených kasiček. Výtěžek akce obdrží potravinová banka na doplnění zásob,“ uvedla ředitelka.

Kasičky se během dopoledne poměrně rychle plnily. A nejen mincemi, ale také papírovými bankovkami. Přispět nezapomněli ani oba místostarostové, Ladislav Sedláček a Jan Picka. Ocenili nápad, s nímž „Centrálka“ hned na začátku nového školního roku přišla a všem kuchařům pochválili jejich dobroty. Z nich až zrak přecházel a kromě zážitků gastronomických si lidé odnášeli i pocit, že pomohli dobré věci.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!