Sokolov: Placené parkoviště u vodárny začalo sloužit (TV Západ)

Sokolov: Placené parkoviště u vodárny začalo sloužit (TV Západ)
Parkoviště u vodojemu na sokolovském sídlišti Michal za 12,3 milionu korun je hotové a zájemci si mohou pronajmout jedno z 82 nových vyhrazených stání. K dispozici je také pět míst pro vozíčkáře.

"Co se týče nákladů, tak ty byly z velké části hrazeny společností SOTES, to je společnost města Sokolova, nicméně je potřeba říci, že jde o společnost s ručením omezeným, tzn. že i ona musela pak kalkulovat ty ceny za parkovací místa tak, aby splnila to své poslání, a to znamená, je to společnost, která je vytvořená za účelem zisku. Ta spoluúčast města, ta se týkala především příjezdových komunikací a zastavila se ve výši tří milionů korun," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Zatím zbývají volná místa a město tak uvažuje o rozšíření podmínek pro pronájem.

"Možná některé z tech nájemců, z těch, kteří by si tam to místo vzali, tak trošku zarazila ta cena, která je 1000 korun bez DPH. Já ještě jednou se odkazuji na to, že tu cenu musela ta společnost s.r.o., tzn. SOTES nastavit tak, aby tam byla nějaká ta návratnost. Prostě takhle to v těch obchodních korporacích a obchodních společnostech funguje, nicméně my teď uděláme druhý krok. Tzn, že jakousi oblast těch lidí, kteří si mohli žádat o to parkovací místo rozšíříme o další ulice, o další čísla popisné a uvidíme, jestli bude zájem i ostatních, protože ta docházková vzdálenost stále zůstává velice výhodná. Pokud by i tímto nedošlo ke stoprocentnímu naplnění parkovací kapacity, tak pak asi povolíme další věc, o které jsme diskutovali, tzn. že domácnost, která dnes má už i třeba dvě auta, tak povolíme, aby ta domácnost si nepronajala pouze jedno místo, jak je tomu doposud, ale bude si moci pronajmout třeba i dvě místa. Koneckonců můžeme tam pustit nakonec i třeba podniková auta. Zkrátka uděláme všechno pro to, aby ta kapacita byla stoprocentně naplněna," dodal Picka. 

Město očekává, že díky osmi desítkám placených míst se stejný počet uvolní v ulicích na stále přeplněném sídlišti. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!