Sokolov: Parkování při opravách Lidického nábřeží bude vyhrazeno (TV Západ)

Sokolov: Parkování při opravách Lidického nábřeží bude vyhrazeno (TV Západ)
Již brzy začne v Sokolově oprava Lidického nábřeží. Kvůli půlročnímu uzavření jednosměrné komunikace, která zůstane po celou dobu průjezdná pouze pro stavební firmu a složky IZS, město zajistilo náhradní parkování pro obyvatele panelových domů v této ulici.

Původně zvažované parkování v areálu Sokolovské bytové nebo na Starém náměstí neprošlo přes dopravní inspektorát, případně by zkřížily investiční plány. 

"V letošním roce budeme, a máme na to vyčleněny prostředky, rekonstruovat celou tu podestu klášterního kostela, tzn. ten vstup, do samotného objektu a tato akce by byla velice vážně ohrožena. Takže jediné místo, které nabídneme všem obyvatelům Lidického nábřeží, je stávající parkovací plocha mezi areálem Sokolovské bytové a mezi tím paneláčkem, který je vedle a kde jsou malometrážní byty pro seniory. Je tam 70 parkovacích míst, pokud budeme mluvit opravdu o těch oficiálních a nalajnovaných, tzn. že 70 majitelů aut z Lidického nábřeží zde budou moci 24 hodin denně parkovat, nonstop. Toto parkoviště bude vyčleněno pouze pro ně," uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka. 

Zájemci o parkování si budou moci od 7. března vyzvednout parkovací kartu na Odboru rozvoje města Sokolova v prvním patře Městského úřadu. Podmínkou pro získání je trvalé bydliště v ulici Lidické nábřeží. Na jednu rodinu se vydá jen jedna karta. 

"Ty karty samozřejmě budou dostávat zdarma. Co je nutné ovšem říci, že my už teď víme, že neuspokojíme všechny obyvatele, kteří si o tu kartu řeknou. To znamená, že pokud jsem mluvil o sedmdesáti parkovacích místech, tak my ty karty budeme vydávat každému, kdo splní tyto podmínky a může se klidně stát, že těch karet vydáme 100, 110. Ta karta bude opravňovat pouze k vjezdu a k zaparkování, nikoliv ovšem k tomu, že bude mít vyhrazené místo jen a jen pro sebe. To opravdu neumíme udělat a bude to prostě tak, pokud i držitel karty vjede na to parkoviště, to už bude plně obsazené, tak bude muset postupovat stejně jako my všichni v Sokolově a v jiných městech, bude muset prostě někde hledat místo pro zaparkování," popsal místostarosta. 

Parkovat lze u polikliniky nebo u gymnázia, která jsou mezi 15. až 7. hodinou bezplatná. Při plánované kompletní rekonstrukci za 11,3 milionu korun, při které dojde také na dešťovou kanalizaci a podzemní kontejnery, vznikne mezi panelovými domy parkoviště se 16 místy. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!