Sokolov: Paraplavci ukázali, že pro ně ani postižení není překážkou

Sokolov: Paraplavci ukázali, že pro ně ani postižení není překážkou
Na plavecký POHÁREK, který je největší akcí určenou sportovcům se zdravotním znevýhodněním v našem regionu a jednou z největších akcí toho druhu v České republice, si museli počkat paraplavci od minulého ročníku o něco déle.

Původní jarní termín zastavila první vlna pandemie koronaviru, ten náhradní ale už nepřekazila. A tak se v sobotu 26. září v sokolovském krytém bazénu, který je tradičním místem konání POHÁRKU, konečně závodilo.

Ročník to byl osmnáctý, nad výjimečnými závody převzal záštitu hejtman Karlovarského kraje, primátorka města Karlovy Vary a také sokolovská starostka Renata Oulehlová, která všechny závodníky osobně pozdravila a popřála jim hodně úspěchů. Z osmi paraplaveckých oddílů se zúčastnila skoro stovka závodníků a nechyběli ani domácí z pořádajícího SK Kontakt Karlovy Vary. Výkony, které v Sokolově podávali handicapovaní plavci, byly pro laiky naprosto neskutečné a nezbývá, než před nimi smeknout.

POHÁREK je již tradičně prvním závodem Českého poháru v plavání tělesně postižených a je kvalifikací na Mistrovství České republiky.  Mítink i celý program Plavecké akademie bez bariér je zaměřen především na plavce mladé nastupující generace. Tyto závody jsou důležitými krůčky na jejich cestě k možnému dosažení stejné mezinárodní úrovně.

Výsledky závodů najdete zde.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!