Sokolov: Orientační běžci se v květnu nezastavili

Sokolov: Orientační běžci se v květnu nezastavili
Členové Klubu orientačního běhu Baník Sokolov měli v květnu napilno. Začátkem měsíce pořádali v areálu Bohemie okresní kolo Ligy škol pro základní a střední školy. Závodů se zúčastnilo šest škol ze Sokolovska. Následně se školy přesunuly do Mariánských Lázní na krajské kolo. Zde si vedla nejlépe Nela Sedláková ze ZŠ Pionýrů, která zvítězila v kategorii mladších dívek. Z našich škol se nejlépe umístila právě ZŠ Pionýrů na čtvrtém místě.

Poté sokolovský klub připravil závody pro veřejnost v rámci Světového dne orientačního běhu společně s Domem dětí a mládeže Sokolov (na snímku). Závody se konaly v městském parku. Najít kontrolní místa a trošku se proběhnout přišlo přes 50 zájemců, od maminek s kočárky až po veterány.

A to již Klub orientačního běhu chystal největší letošní akci, závod oblastní soutěže na klasické a krátké trati, který byl započítán do oblastního žebříčku pro Karlovarský, Plzeňský a Ústecký kraj. Závodů se zúčastnilo na 250 běžců v kategoriích žactvo, dorost, dospělí a veteráni nejen z těchto krajů, ale i z Prahy, vychodních a středních Čech a z Německa. Klasická trať z Třídomí zavedla závodníky do náročného podmáčeného terénu Slavkovského lesa s minimem cest a s hustým podrostem. Pak si zase závodníci vyzkoušeli kopce a skály podél břehu řeky Svatavy. Z Podlesí museli kromě vysokého převýšení zdolat i velké množství kontrol s vysokou náročností na rychlost a orientaci. Protože se většina členů klubu věnovala pořadatelským povinnostem, zaběhli si alespoň ti nejmladší. V kategorii nejmladších žáků s fáborky se umístili Ondřej Gregor na 1. a 3. místě, Karolína Kovalová na 1. a 2. místě. V mladších žácích doběhla Karolína Hejnicová na 4. a 5. místě. V první desítce se ještě umístili starší žákyně Nikola Fojtíková a mladší dorostenec Karel Veseleňák. Naši elitní běžci si stačili v nabitém programu odskočit na celostátní závody. Junior Oldřich Kohoutek doběhl v Nejdku v žebříčku A na 15. místě. Sourozenci Havlíčkovi nás reprezentovali výborně u Kladna v žebříčku B. V juniorech doběhl Albert nejdříve na 5. místě, další den zvítězil a vede celkovou klasifikaci. Mladší dorostenec Viktor obsadil v konkurenci více než 50 závodníků z České republiky 17. a 22. místo.

Zdroj: Město Sokolov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!