Sokolov: Neoprávněně odčerpávali pohonné hmoty z nákladních vozidel

Sokolov: Neoprávněně odčerpávali pohonné hmoty z nákladních vozidel
Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů ve věku 29, 33 a 62 let, které obvinili ze spáchání přečinu zpronevěry. Tohoto jednání se měli dopustit nejméně od ledna do července roku 2020 jako řidiči u společnosti zabývající se mezinárodní kamionovou dopravou, kdy měli každý svěřené nákladní vozidlo k plnění pracovních povinností a také platební karty určené na nákup pohonných hmot do předmětných vozidel. Do nákladních vozidel však měli tankovat i přesto, že měli ještě dostatek pal

 Z nádrží pak měli odčerpat pohonné hmoty pro svoji potřebu. Devětadvacetiletý obviněný muž tak měl neoprávněně odčerpat přes 4 000 litrů motorové nafty, třiatřicetiletý obviněný muž nejméně 2 500 litrů motorové nafty a dvaašedesátiletý obviněný muž téměř 4 000 litrů nafty. Celkem tak měli způsobit poškozené společnosti škodu téměř 300 000 Kč.

V případě prokázání viny hrozí devětadvacetiletému a dvaašedesátiletému muži trest odnětí svobody na jeden rok až pět let, jelikož svým jednáním měli způsobit větší škodu. Třiatřicetiletému muži hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

mjr. Bc. Kateřina Pešková

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!