Sokolov: Město schválilo rozpočet na rok 2023

Sokolov: Město schválilo rozpočet na rok 2023
Sokolovští zastupitelé na svém jednání 8.prosince hlasovali o rozpočtu na příští rok. Navržený rozpočet předpokládá na rok 2023 příjmy ve výši 700 mil. Kč a výdaje ve výši 1,1 mld. Kč včetně rezerv.

Město tímto rozpočtem pokryje běžné výdaje na svůj provoz a navíc z přebytků hospodaření předchozích let bude financovat i investice naplánované ve výši 269 mil. Kč. I přes naplánované výdaje uspoří z přebytků minulých let rezervu hospodaření na neočekávané situace a další investice ve výši 200 mil. Kč.

V příštím roce se chce město zaměřit na dokončení již zahájených investic a opravu silnic a ulic. Mezi plánované významné investice patří stavební úpravy objektu bývalé hygienické stanice za 31 milionů korun či dokončení rekonstrukce bytového domu v Chelčického ulici za 19 milionů korun. Z komunikací je plánována mj. oprava ulic Slovenská, Kovářská, Sokolovská či stavba parkovišť v ulicích Heyrovského, Hornická a Běžecká. Dále se bude město věnovat úpravám přechodů pro chodce a autobusových zastávek, rekonstrukci multifunkčního objektu v areálu Baník Sokolov, obnovám odborných učeben ve školách i opravám budov škol a škol v celkovém objemu desítek milionů korun.

Zdroj: Město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!