Sokolov: Město mladému fotbalu poskytlo dotaci

Sokolov: Město mladému fotbalu poskytlo dotaci
Podpisem veřejnoprávní smlouvy s Fotbalovým klubem Baník Sokolov, zapsaný spolek, potvrdilo město svůj dlouhodobý kladný vztah k fotbalu a především k výchově mladých hráčů. Za město smlouvu o poskytnutí dotací pro letošní rok podepsali starostka Renata Oulehlová a místostarosta Ladislav Sedláček, za klub svůj podpis připojil jeho představitel Tomáš Provazník.

Díky dotaci od města může FK Baník Sokolov i nadále provozovat jako jediný oddíl v kraji sportovní centrum mládeže a sportovní středisko mládeže. Jejich statut před nedávnem klub obhájil. Klub se úspěšně účastnil licenčního řízení, ve kterém byla stěžejními kritérii počet hráčů v mládeži, kvalifikace trenérů mládeže a infrastruktura klubů. O tom, že Baník zůstane jediným klubem v kraji, který na tyto oba statuty dosáhl, rozhodoval výkonný výbor Fotbalové asociace České republiky.

„K obhájení statutů pro centrum a středisko pro mládež klubu blahopřejeme. Jsme rádi, že činnost mládežnických center jako jediných v kraji bude i nadále pokračovat a že k tomu může dotací přispět také město. Sport je v případě mladých tou nejlepší prevencí v eliminaci různých škodlivých vlivů. Nejen fotbal podporuje Sokolov už řadu let,“ uvedla starostka Renata Oulehlová.

Podle Tomáše Provazníka je nesmírně důležité, že se město Sokolov věnuje systematicky podpoře sportu.

„Díky tomu můžeme v našich mládežnických centrech vychovávat budoucí talenty jak ze Sokolova a nejbližšího okolí, tak i z celého Karlovarského kraje. Kromě podpory na provoz si velmi ceníme také pomoci s rozvojem infrastruktury,“ podotkl Provazník.

Před blížící se řádnou valnou hromadou Okresního fotbalového svazu Sokolov, kde se budou volit mimo jiné členové výkonného výboru, a krajskou hromadou, vyjádřilo vedení města symbolickou podporu sokolovským kandidátům, jimž jsou Tomáš Provazník a David Palla.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!