Sokolov: I čtvrtý advent přilákal pozornost veřejnosti (TV Západ)

Sokolov: I čtvrtý advent přilákal pozornost veřejnosti (TV Západ)
Poslední adventní víkend v Sokolově byl ve znamení hudby, ale také pomoci druhým. Na Novém náměstí se představila kapela Bád Boys se svým programem zahrnujícím světové proslulé melodie, ale také koledy.

„My jsme to dnes udělali trošku jinak. Udělali jsme chodící advent. Použili jsme k tomu naši výbornou skupinu Bohemian Marching Band. Ta chodila ze Starého náměstí na Nové náměstí. Bylo to velkolepé. Opravu lidí bylo hodně. Udělali jsme to trošku i průvodem. Takže lidé šli v průvodu. Bylo to hodně zajímavé. A poté na Novém náměstí hrál Bád Boys, skupina z Karlových Varů,“ popsal ředitel MDK Sokolov Ladislav Sedláček.

Na náměstí se hrálo do půl šesté večer, od 18 hodin pak začínal v klášteře 4. adventní koncert - Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby v podání pěveckého sboru JenTak při ZUŠ Sokolov pod vedením sbormistryně Andrey Plaché.

Ještě před zahájením ale došlo na předání šeku na 40 tisíc korun. 

„Byli jsme požádáni Nadačním fondem Andělská křídla, jestli by zde nemohli předat šek na 40 tisíc pro pana Vaška, kdy my jsme pro něj dělali v prosinci benefiční koncert Hradní stráže a Policie ČR. Jsme strašně rádi, že si fond Andělská křídla vzal z toho takový malý příklad a že tou částkou 40 tisíc mu zpříjemnili Vánoce. Jsem za to strašně rád a šťastný, protože o Vánocích by se radost dělat měla. Myslím si, že toto mu zrovna radost udělá – v jeho těžkém osudu,“ dodal Sedláček. 

„Já jen bych za náš nadační fond Andělská křídla naděje chtěla popřát všem krásné Vánoce. Nelpěte na dárcích, myslete na sebe a hlavně na své zdraví. To je to nejcennější, co si můžeme všichni pod vánoční stromeček přát. Hezké Vánoce,“ připomněla zástupkyně Nadačního fondu Andělská křídla naděje Simona Stojanová. 

Jako první se představil mužský pěvecký sbor pod vedením Alexeje Klepcina s duchovními písněmi.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!