Sokolov: Díky nadšení dobrovolníků je příroda zase čistější

Sokolov: Díky nadšení dobrovolníků je příroda zase čistější
Je to možná k neuvěření, ale je to fakt. Skupina dobrovolníků svolaná pořadateli cyklistického závodu Sokolovská 24 MTB zbavila přírodu mezi Hruškovou a koupalištěm Michal na 267 starých pneumatik a rovněž různých odpadků, které naplnily dvě stovky pytlů. Stalo se tak při akci Jarní úklid: 101 pneumatik v potoce. Že jich bude více než jednou tolik, to asi nikdo nečekal.

„Čističi“ přírody si vzali do práce především Hruškovský potok a jeho okolí, postupovali přitom až k Michalu. Kromě kompletního týmu Sokolovské 24 MTB se do akce „Ukliďme Česko“ zapojili také jejich přátelé a přátelé jejich přátel. 

„Kamarádi a veřejnost se vytáhli a výsledek předčil očekávání. Potok, lesy a okolí Koupaliště Michal si to zasloužilo. Moc rádi bychom poděkovali BMW Group Czech Republic - vývojové centrum ČR za podporu akce, dále členům Vodní záchranné služby Sokolov za pomoc s úklidem a v neposlední řadě spoustě úžasných lidiček, kteří přiložili ruce k dílu a společně jsme si to užili,“ uvedl za pořadatele Marty Sýkora.


Zdroj: město Sokolov

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!