Sokolov: Adaptační pobyty pro školáky se uskuteční i letos (TV Západ)

Sokolov: Adaptační pobyty pro školáky se uskuteční i letos (TV Západ)
Adaptační pobyty pro sokolovské školáky se v loňském roce na podzim využila drtivá většina rodičů. Radnice uvolnila na tyto školy v přírodě v regionu 7 milionů korun, přičemž bylo nakonec využito jen milionů pět. Školní kolektivy, které byly v posledních dvou letech těžce zkoušeny kvůli covidové pandemii, se dočkají i letos.

"Měli jsme opravdu výbornou odezvu od škol, od dětí i od podnikatelů, které město tímto podpořilo nepřímo nebo i přímo. A proto jsme se rozhodli, a jsem vděčná, že zastupitelé odsouhlasili i do letošního rozpočtu částku 5 milionů korun. A sokolovské děti ze všech základních škol opět i v letošním roce vyjedou i na adaptační pobyty. Je to myšleno pro úplně všechny ročníky od první až do deváté třídy, ale první a šestý ročník potřebuje se stmelit, tak tam je to doporučení, aby v tom novém školním roce, v září vyjeli co nejdříve, aby se děti lépe poznali a ten kolektiv se stmelil," popsala starostka Sokolova Renata Oulehlová. 

V letošním roce se pomoci dočkají opět také rodiče postižených dětí. Ve městě žije několik desítek dětí, které jsou závislé ve III. stupni (těžká závislost) nebo IV. stupni (úplná závislost) na pomoci jiné fyzické osoby. Radnice na pomoc vyčlenila 200 tisíc korun. 

"Ve třetím stupni město Sokolov dítěti věnuje částku 5000 a ve čtvrtém stupni 10 tisíc, finanční prostředky na pomůcky nebo na léčebný pobyt, rehabilitace, které to dítě potřebuje a neplatí se to z veřejných zdrojů. Bohužel si myslím, že to není moc v povědomí veřejnosti, takže bych ráda vaším prostřednictvím informovala rodiče, že si mohou požádat o tento příspěvek, není to administrativně náročné, půjdou na náš Odbor sociálních služeb a opravdu velice rychle je vše vyřízeno," dodala Oulehlová. 

V minulém roce se vyčerpalo pouze 40 tisíc z vyčleněné pomoci. Bližší informace zájemci naleznou na webových stránkách města Sokolova nebo na telefonu 354 228 113. 

https://www.sokolov.cz/assets/urad/odbory/odbor_socialnich_veci/p1---zadost-o-dotaci.pdf

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!