Šlágr v Edenu pro Slavii, porazila Plzeň 2:1

Šlágr v Edenu pro Slavii, porazila Plzeň 2:1
Dva nejúspěšnější kluby posledních let se střetli v rámci 23. kola Fortuna ligy. Souboj o první místo v tabulce přinesl těžký souboj s velkým množstvím emocí. Za Viktorii se prosadil Tomáš Chorý.

Utkání začalo vyrovnaně, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, a proto bylů úvod spíše bojem na středu hřiště. První vážná situace zápasu přišla v 17. minutě. Přízemní centr Pavla Buchy se dostal až k Tomáši Chorému, který si nikým nebráněný na malém vápně zpracoval míč a uklidil ho za záda brankáře Koláře.

Ve 25. minutě si první šanci vypracovali domácí, a to když po centru Tomáše Holeše poslal Stanislav Tecl svou střelu nad brankovou konstrukci. Poté si Slavia dokázala vytvořit větší tlak, své šance ale nedokázala proměnit.

Těsně před koncem první půle se skvělým zákrokem vytáhl Jindřich Staněk. Po rohovém kopu a následné hlavičce dokázal míč výborně vytáhnout na roh.

Krátce po začátku druhého poločasu se k hlavičce po rohovém kopu dostal Peter Olayinka a svou střelou dokázal vyrovnat. Viktoriáni se po inkasovaném gólu ocitli pod obrovským tlakem, který však zvládli přestát.

Patnáct minut před koncem poslal zpětnou přihrávku ve vápně Matěj Jurásek, míč se dostal na Ondřeje Linga, který vystřelil do odkryté branky a poslal Slavii do vedení.

Viktoriáni nedokázali ve zbytku utkání už zareagovat a v Edenu prohrávají 2:1.

sestavy

SK Slavia Praha

Kolář – Douděra (62. Jurásek M.), Ogbu, Holeš, D. Jurásek – Hromada (46. van Buren) – Schranz (70. Masopust), Ševčík, Dorley (85. Kacharaba), Olayinka – Tecl (46. Lingr)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Hejda, Jemelka, Havel (85. Sýkora) – Kalvach, Bucha – Kopic (85. Durosinmi), Květ (60. Vydra), Mosquera (83. Jirka) – Chorý (60. Kliment)

statistiky

Branky: 50. Olayinka, 76. Lingr - 16. Chorý ŽK: Schranz, Jurásek M., Holeš - Kalvach, Mosquera Rozhodčí: Černý – Nádvorník, Hájek

Diváci: 18 678

fcv

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!