Sezóna nového cirkusu Plzně 2015 pokračuje od čtvrtka předním katalánským souborem PSiRC

Sezóna nového cirkusu Plzně 2015 pokračuje od čtvrtka předním katalánským souborem PSiRC
Po vyprodaných představeních švýcarského provazochodce Davida Dimitriho a francouzských souborů Cirque Trottola a Petit Théâtre Baraque přijíždí do Plzně od 2. do 10. dubna v rámci Sezóny nového cirkusu Evropského hlavního města kultury přední katalánský soubor PSiRC.

Představení Acrometria, které návštěvníci uvidí v prostorách DEPO2015, stojí na vizuální poezii založené na práci s objekty a náročných technikách jako jsou žonglování, akrobacie, hudba a tanec. Zároveň dokládá pravdivost rčení, že v jednoduchosti je síla. “Lehkost a cit, s jakými překonává katalánská trojice performerů i ta nejnáročnější akrobatická čísla, nás spíše nechávají nahlédnout do jejich vztahu a světa, než by nás nutilo obdivovat dokonalost a přesnost pohybů,” popisuje umělecký šéf Plzně 2015 Petr Forman. 

Představení se vyznačuje lehkostí, s jakou se akrobaté pouští do složitých a propracovaných artistických čísel. Umělci se řídí mottem „Cítím, tedy jsem“ a pokouší se na jevišti ztělesnit sen, který se ukrývá v každém z jejich členů. “Acrometria je prostor, kde se tři lidé ocitnou v pasti - opuštěni světem, realitou, aniž ví, zda a kdy budou moci uniknout. Mezi nimi vznikají nové vztahy, nový jazyk,” uvádí samotný soubor.

Soubor PSiRC vznikl v březnu roku 2011 v Barceloně. Od založení vytvořil několik představení - kromě Acrometria například 3, L.A.B. nebo Let go.

Termíny představení: 2. 4., 4. 4., 5. 4., 7. 4., 8. 4., 9. 4., 10. 4. 2015. Začátky: vždy v 19.00, délka: 55 minut. Představení se uskuteční v prostoru DEPO2015, doporučujeme návštěvníkům teplejší oblečení.

V rámci představení projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015 na akci „Kampa – Střed Světa“ vystoupí soubor PSiRC výjimečně také v Praze, a sice 11. 4. odpoledne v prostoru parku na Kampě.

Celkově Sezóna nového cirkusu v Plzni nabídne do listopadu sedm předních souborů z Francie, Itálie, Španělska a Švýcarska - například soubory MagdaClan, Betes de foire, Akoreacro, Cirque Aital a navíc premiéru našeho předního souboru Cirk La Putyka. Velcí i malí diváci se tak po celý rok mohou těšit na strhující představení, kde se prolíná vrcholná akrobacie, žonglování s napětím, úžasem, humorem, klaunstvím, poetikou a s atmosférou starých časů.

PSiRC - trailer: https://www.youtube.com/watch?v=2AosnVPyp7Q

Více informací a vstupenky na www.plzen2015.cz

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!