S tříděním odpadu pomáhají občanům Prahy 2 nové webové stránky i mobilní aplikace

S tříděním odpadu pomáhají občanům Prahy 2 nové webové stránky i mobilní aplikace
Program Čistá dvojka, jehož cílem je informovat a vzdělávat občany Prahy 2 v problematice životního prostředí a motivovat je k aktivnímu přístupu při udržování čistoty a úklidu, má nové webové stránky.

Ty jsou nyní přehlednější a nabízejí řadu nových funkcí, včetně přímého propojení s Portálem občana a portálem webGIS Praha 2, které umožňují občanům řešit různé životní události.

„Záleží nám na tom, v jakých podmínkách naši občané žijí a chceme, aby naše parky, ulice i náměstí byly čisté. Abychom se o to mohli společně postarat, potřebujeme rychlý a účinný nástroj komunikace. Proto jsme také letos zmodernizovali webové stránky programu Čistá dvojka a rozšířili služby, které občanům nabízí. Ti naleznou všechny informace na jednom místě a prostřednictvím webových aplikací mohou radnici předávat své podněty. Výhodou je i okamžitá zpětná vazba, jak bylo s oznámením naloženo,“ uvádí starostka Prahy 2 Alexandra Udženija

Nové webové stránky programu Čistá dvojka jsou plně kompatibilní se stránkami městské části Praha 2. Ty prošly zkraje roku také inovací. Nově jsou provozovány na moderní platformě VISMO s propojením na Portál občana Prahy 2 a díky nové technologii jsou jednoduše dostupné nejen z počítače, ale i z mobilních telefonů a tabletů. Svým vzhledem a funkčností zaujaly i porotu krajského kola soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí a získaly titul Zlatý erb 2022.

„Webové stránky považujeme za jeden z klíčových komunikačních nástrojů radnice. Je pro nás naprosto zásadní, aby občané a lidé, kteří v naší městské části žijí a pracují, měli aktuální přehled o místním dění a byli včas informováni o všem důležitém. Proto také pokračujeme v modernizaci dalších webových stránek a aplikací. Novou podobu získají i weby jednotlivých projektů nebo příspěvkových organizací jako například Centra sociálních služeb Prahy 2,“ přibližuje plány tajemník Úřadu MČ Praha 2 Michal Kopecký

Program „Čistá Dvojka“ radnice Prahy 2 spustila již v roce 2009. Jeho prostřednictvím informuje veřejnost o možnostech zapojení do péče o čistotu veřejného prostranství a podporuje vzdělávání a aktivity v oblasti ochrany životního prostředí. Zájemci z řad veřejnosti naleznou všechny aktuální informace k tématu na jednom místě, a to na speciálním webu http://www.cistadvojka.cz/ nebo v mobilní aplikaci Třídění odpadu na Praze 2, která je volně ke stažení na Google Play i App Store.

Jednotlivé podněty týkající se čistoty a pořádku mohou úřadu občané předávat také emailem infolinka@praha2.cz nebo telefonicky na bezplatné infolince čistoty 800 879 222. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!