Rekonstrukce silnic v regionu: vybráno více firem, soutěží nové zakázky

Rekonstrukce silnic v regionu: vybráno více firem, soutěží nové zakázky
Rekonstrukce silnic v Libereckém kraji pokračuje s rozpočtem 1,1 miliardy Kč. Vybrané firmy zahrnují EUROVIA CZ, COLAS CZ a SaM silnice a mosty. Očekává se zlepšení dopravní infrastruktury a zvýšení bezpečnosti na opravovaných úsecích.

Rekonstrukce silnic v regionu pokračuje plnou parou. Liberecký kraj oznamuje výběr dalších firem pro stavební práce a vyhlášení nových výběrových řízení na rekonstrukce komunikací v regionu. Jedná se o silnici II/286 Lomnice nad Popelkou, silnici III/2886 Návarov – Jesenný a most ev. č. 2794-4 Čtveřín.

„Letos máme na rekonstrukce silnic a mostů 1,1 miliardy korun. Z toho dotace z evropských zdrojů bude přibližně 193 milionů korun. Očekáváme také 162 milionů korun ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl Martin Půta, hejtman Libereckého kraje.

Mezi vybrané firmy patří EUROVIA CZ, a.s. pro rekonstrukci silnice III/2886 Návarov-Jesenný (úseky 1, 3 a 4). Dále pak COLAS CZ, a.s. pro rekonstrukci silnice II/286 Lomnice nad Popelkou a SaM silnice a mosty a.s. pro most ev. č. 2794-4 Čtveřín.

Krajští radní také na svém včerejším jednání odsouhlasili vyhlášení dalších výběrových řízení na rekonstrukce komunikací v regionu. Jedná se o silnici III/2834 Bělá – Sekerkovy Loučky, protihlukové úpravy na silnici II/283 Turnov a sanaci skalního masivu podél silnice III/2701 Šváby – Pavlovice (Popelov).

Investice do rekonstrukcí silnic a mostů v regionu přispěje ke zlepšení dopravní infrastruktury a ke zvýšení bezpečnosti na silnicích. Místní obyvatelé i návštěvníci regionu tak mohou očekávat zlepšení přístupnosti a lepší podmínky pro cestování.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!