Region: Starostové z ORP jednali o pomoci uprchlíkům

Region: Starostové z ORP jednali o pomoci uprchlíkům
Jak co nejúčinněji pomoci uprchlíkům před válkou v Ukrajině, jichž stovky přišly také do Karlovarského kraje, ale rovněž o bezpečnosti a aktuálním dění jednali 29. března starostové ze správního obvodu (ORP) města Sokolov. Vloni si ještě museli představitelé měst a obcí vystačit s videokonferencí kvůli koronavirové pandemii, letos se už mohli setkat takříkajíc naživo.

Starostům ze Sokolovska byli tentokrát k dispozici starostka Renata Oulehlová s místostarostou Ladislavem Sedláčkem, tajemnice městského úřadu Simona Randová a vedoucí odboru finančního a školství Barbora Bardonová. Hostem setkání byla ředitelka sokolovského úřadu práce Ing. Blanka Jeníková. V rámci debaty na téma uprchlíci, které byla věnována podstatná čas setkání, se hovořilo o tom, jaké mají města a obce možnosti pro jejich ubytování, jak zajistit školní výuku pro jejich děti i kde by mohli utečenci před válkou najít zaměstnání. V těchto případech se snaží všichni starostové co nejaktivněji pomáhat.

Pokud jde o bezpečnost, tady starosty z ORP Sokolov zajímali například možnosti pro vytvoření vlastní městské policie nebo zda by bylo možné zajistit úsekové měření rychlosti v obcích. A to ve vytipovaných úsecích, kde řidiči nejčastěji překračují povolenou rychlost.

Zdroj: Město Sokolov


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!