Region: Policisté zjistili téměř 70 přestupků v dopravě

Region: Policisté zjistili téměř 70 přestupků v dopravě
V pondělí dne 25. července letošního roku proběhla na území celého Karlovarského kraje dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřena především na kontrolu dodržování zákazu jízdy řidičů pod vlivem alkoholických nápojů a jiných návykových látek.

Policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. O provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů.

Akce začínala krátce po půlnoci a trvala do ranních hodin. Celkem bylo do akce zapojeno na pět desítek policistů z dopravní a pořádkové policie, kteří během akce zkontrolovali 550 vozidel, přičemž zjistili 67 přestupků, z nichž 6 oznámili příslušnému správnímu orgánu a ostatní vyřešili uložením pokuty příkazem na místě.

Celkem v pěti případech byli zjištěni řidiči, kteří řídili vozidla pod vlivem návykových látek. Nejčastějším zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav, a to v 24 případech. Druhým nejčastějším přestupkem bylo nepoužití bezpečnostních pásů, a to ve 12 případech. Častým přestupkem bylo také nepředložení dokladu pojištění odpovědnosti.

Obdobné dopravně bezpečnostní akce budou následovat.

prap. Jan Bílek
mjr. Bc. Kateřina Pešková

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!