Region: Minulý pátek byla udělena Křesadla za rok 2020

Region: Minulý pátek byla udělena Křesadla za rok 2020
Dobrovolníků a lidí pomáhajících v našem kraji je nespočet. Některé navrhli do nominace o každoroční ocenění Křesadlo blízcí, někteří si přáli ponechat své dobré skutky v utajení. I přesto, že bylo vybíráno pouze ze zlomku hrdinů, bylo to rozhodování obtížné, avšak nebylo nemožné.

Při slavnostním ceremoniálu v pátek 18. června byla udělena Křesadla za rok 2020 - cena pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci, a to těmto dobrovolníkům z Karlovarského kraje: 

- Ing. Čop Martin - za pomoc a obětavost při organizování a koordinování potravinové sbírky.
- Fiala Petr - za výrobu více než 4000ks ochranných štítů pro lidi v 1. linii v době pandemie a organizaci charitativní sbírky „Káva za dobrý skutek.“
- Havránková Jitka - za pomoc, obětavost a aktivní nasazení pro maminky-samoživitelky a jejich děti.
- Hofbauer Josef - za dlouhodobou dobrovolnou činnost a nasazení v českém pohraničí, kde pravidelně finančně a věcně podporuje tamní sociálně slabé obyvatele.
- Zábranová Petra, Luhanová Věra (dvojčata) - za jejich obětavost, nadšení a energii, kterou pomáhají rodičům samoživitelům a rodinám v nouzi.

Myšlenka každoročního ocenění dobrovolníků vznikla již v rámci Mezinárodního roku dobrovolníků v roce 2001. Symbolika udělované ceny i jejího názvu je více než zřejmá - dobrovolníci jsou těmi, kdo pomáhá vykřesat jiskry lidství.


Zdroj: fb Karlovarského kraje

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!