Region: Kraj ocenil účastníky literární soutěže na téma „Náhradní láska“

Region: Kraj ocenil účastníky literární soutěže na téma „Náhradní láska“
Karlovarský kraj se dlouhodobě snaží zvýšit počet pěstounů v regionu, kteří by dokázali vytvořit domov a rodinné zázemí pro děti, jež nemohou z různých důvodů vyrůstat ve vlastní rodině. V rámci krajské kampaně „Staňte se pěstounem“ se proto jednou z aktivit stala literární soutěž pro studenty krajských středních škol. Sešlo se celkem 17 studentských literárních prací na téma „Náhradní láska“. Vítěznou práci do soutěže zaslal Jakub Jungwirth z 2. ročníku Obchodní akademie a Vyšší odborné školy c

Soutěžní práce vznikaly během tohoto školního roku. „Téma jsme zvolili tak, aby účastníky soutěže inspirovalo k zamyšlení se nad tím, jaký je rozdíl mezi životem v biologické a pěstounské rodině. Chtěli jsme zároveň zvýšit povědomí dětí o náhradní rodinné péči a zjistit, jak tuto problematiku vnímají,“ vysvětlil krajský radní Robert Pisár.

Literární výtvory posuzovali pracovníci odboru sociálních věcí a tiskového oddělení krajského úřadu. Nehodnotila se ani tak stylistika a gramatická správnost, ale spíše emoce, kterou autoři do své práce vložili, a poselství určené stávajícím i budoucím pěstounům. „Vítěz získal fotoaparát INSTAX Mini 11, který se mu určitě bude hodit nejen během letních prázdnin. Symbolické odměny ale dostali i všichni ostatní soutěžící. Musím před nimi smeknout a vyzdvihnout úroveň jejich literárních prací i originální pojetí tématu,“ dodal Robert Pisár.

Veškeré práce budou v příštích dnech zveřejněny na krajském informačním portálu.


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!