Rady a tipy pro výběr nábytku a doplňků do obývacího pokoje

Rady a tipy pro výběr nábytku a doplňků do obývacího pokoje
Mám ráda design a především ten bytový. Ráda zařizuji svůj byt, ale se zařizováním občas pomáhám také kamarádkám, které v tomto poněkud tápou, případně jen chtějí poradit a pozvednout interiér jejich domu, nebo bytu na vyšší úroveň. Na různých místech existuje sice spousta rad, ale musím říct, že některé jsou bohužel docela nesprávné a daný člověk si to uvědomí až v okamžiku, kdy má obývací pokoj (nebo jinou část příbytku) hotovou. Tedy aspoň za předpokladu, že si nenechají poradit.

Každý člověk je originál- netvořte místo, které je trendy, ale ve kterém se budete cítit příjemně

Moderní design interiérů a moderní nábytek mohou být krásné na pohled, ale opravdu se chcete v takovém prostředí pohybovat, hrát si s dětmi, nebo relaxovat večer u televize? Nehledě na využití prostoru, potřebu odkládacích prostor apod. Moderní design nemusí být na škodu, ale je třeba sním pracovat a najít rozumný kompromis s ohledem na funkčnost a příjemný pocit. Osobně proto doporučuji spíše teplé materiály a barvy, které působí příjemně na psychiku a člověk má tendence se v takovém prostředí cítit při dlouhodobějším pobytu příjemněji než tam, kde vévodí moderní šedá barva, kov, sklo, případně beton. Inspirovat se můžete například na obrázcích na googlu pod pojeme obývací pokoj inspirace. Stejně tak je důležitý vybrat nábytek do obývacího pokoje s přihlédnutím ke všem způsobům jeho využití. Většina lidí si při zkoušení sedací soupravy v obchodě na ni zkrátka klasicky sedne s nohama na zemi. Ale přiznejte si- opravdu budete sedačku používat takto? Určitě ne. Většina z nás na ní bude buď ležet, nebo sedět s nohama nahoře. A podle toho je taky třeba ji v obchodě vyzkoušet.

Vzhled obývacího pokoje není všechno. Důležitá je i praktičnost.

Elegance a čistota je základ dnešního moderního designu, ale Vy opravdu nepotřebujete prostor pro uložení nejrůznějších maličkostí? Minimálně v menších bytech a domech je každý kousek úložného prostoru třeba a proto je třeba dělat určité kompromisy i při nákupu nábytku do obývacího pokoje. Obývací stěna by měla tudíž nejen dobře vypadat, ale rovněž mít dostatek úložných prostor. Pro zútulnění nejen obývacího pokoje pak využijte různé bytové dekorace + přírodní a látkové doplňky jako jsou závěsy, větší koberec, nebo nejrůznější designové doplňky v přírodním vzhledu.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!