Psí den v Plzni na konci května opět podpoří Zdeněk Srstka

Psí den v Plzni na konci května opět podpoří Zdeněk Srstka
Městský obvod Plzeň 3 v letošním roce chystá na 28.květen již 5. ročník akce s názvem Psí den. Setkání milovníků čtyřnohých chlupáčů si za uplynulé roky vybudovalo tradici a každoročně se v Borském parku sejdou desítky nadšených pejskařů.

Stejně jako všechny uplynulé ročníky, i tentokrát Psí den podpoří známý herec, moderátor a kaskadér Zdeněk Srstka. Opět se stane předsedou soutěže o Nej psa, do které se se svým pejskem může na místě přihlásit kdokoli z veřejnosti. Podmínkou je pouze platný očkovací průkaz psa.

„Pan Srstka je patronem Psího dne od roku 2011, kdy jsme akci pořádali poprvé. Jsem moc rád, že se do Plzně rád vrací a Psí den zaštiťuje,“ uvedl starosta obvodu Radislav Neubauer.

Novinkou bude letos vystoupení Aleny Smolíkové a Jerryho, kteří se s disciplínou dogdancing umístili na druhém místě v soutěži Talentmania a Československo má talent.

Dalším divácky velmi atraktivním prvkem odpoledne budou agility závody, které pořádá škola Plzeňský pes, a uskuteční se souběžně s programem. Chybět ale nebudou ani ukázky práce asistenčních psů nebo zásahu městské policie. Plzeňská formace Pilsen F.A.S.T. předvede disciplínu flyball a samozřejmostí je i prezentace nejrůznějších psích služeb či chovatelských potřeb.

K dispozici bude také odborný veterinární dohled, který na místě poradí či pejska prohlédne.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!