První školní den byl díky projektu Školákům od srdce šťastnější pro 6 730 dětí

První školní den byl díky projektu Školákům od srdce šťastnější pro 6 730 dětí
Diakonie ČCE ve spolupráci s TV Nova a hypermarkety Tesco ke konci srpna společně uspořádaly sbírku Školákům od srdce. Darováním nakoupených školních pomůcek bylo podpořeno 6 730 školáků. Sbírka probíhala v 76 hypermarketech Tesco se zapojením 150 dobrovolníků. Do následného rozdávání darovaných pomůcek se zapojilo více než 80 neziskových organizací po celé ČR.

Nákupem školních pomůcek a jejich darováním do sbírky ve vybraných prodejnách Tesco mohli lidé v sobotu 27. srpna podpořit děti z rodin ohrožených chudobou.

První školní den tak byl díky sbírkové akci Školákům od srdce o něco šťastnější pro 6 730 školáků a jejich rodičů
. Těm darované školní pomůcky ještě před začátkem školního roku doručilo více než 80 neziskových organizací z oblasti sociální práce a vzdělávání. Nejčastějšími darovanými školními a výtvarnými potřebami byly penály, psací potřeby, sešity, štětce, tempery či pravítka. Celkově jich dárci poskytli přes 45 000 kusů.

Diakonie ČCE se rozhodla projektem Školákům od srdce podpořit rodiče malých školáků, pro které jsou výdaje spojené se začátkem školního roku příliš vysoké. Jejich počet podle interních dat Diakonie v poslední době narůstá, zejména kvůli energetické krizi a dvouciferné inflaci.

Podle našeho interního průzkumu mezi sociálními pracovníky materiální pomoc v podobě školních pomůcek potřebuje 85 procent rodin v obtížné životní situaci, se kterými pracujeme. Těší nás tedy, že se nám společně s TV Nova a Tesco letos poprvé podařilo zorganizovat ve vybraných prodejnách sbírku Školákům od srdce a následně obratem předat více než 45 000 školních pomůcek přímo do rodin tak, aby je děti měly 1. září k dispozici. Konkrétně jsme pomohli 6 730 školákům a odlehčili tak i jejich rodičům,“ říká Zdeňka Sobotová, vedoucí oddělení péče o dárce z Diakonie.

Pilotní ročník projektu Školákům od srdce proběhl na základě spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické s televizí Nova a Tesco ČR.

Darovat se dá i nadále

Pomoci dětem z rodin v nouzi je možné celoročně. Diakonie ČCE, jeden z nejvýznamnějších poskytovatelů sociálních služeb v České republice, svou sbírkou Krabice online podporuje děti ohrožené chudobou a zajišťuje jim tak pro ně nedostupné kroužky, tábory, doučování, školní výlety či další aktivity, které jsou součástí života běžných rodin. Do sbírky Krabice online již dárci věnovali více než 7,5 milionu korun

Zdroj fotografií a textu: Tisková zpráva Diakonie

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!