Projednání s veřejností aneb Rýsuje se nová obytná čtvrť Dvorce v Táboře

Projednání s veřejností aneb Rýsuje se nová obytná čtvrť Dvorce v Táboře
Po roce od vyhlášení urbanistické soutěže na novou čtvrť Dvorce zve město Tábor širokou veřejnost na prezentaci, kde se seznámí s celým návrhem pro toto území (zhruba 11 ha bývalých kasáren Jana Žižky).

Organizátoři si vyslechnou připomínky a komentáře občanů. Setkání se uskuteční ve středu 29. 9. 2021 od 17 hodin v sále Milenia na Pražském sídlišti. Vítězný tým ´Norma architekti´ představí aktuální rozpracovanou studii a společně se bude u kulatých stolů diskutovat nad konkrétními detaily.

V průběhu letních prázdnin začal vítězný tým urbanistické soutěže na novou čtvrť Dvorce pracovat na podrobné územní studii. Vize architektů se tak nyní proměňují v jasně daná pravidla, která na dlouhé roky dopředu určí, jak se bude v místě stavět. Stanoví výškovou hladinu nové zástavby, načrtnou parcelaci a umístění domů na pozemcích. Na základě výpočtů získá přesnější obrysy i systém modrozelené infrastruktury, tedy pásy stromových výsadeb a plochy pro retenci dešťové vody. Budou podrobně řešeny ekonomické aspekty výstavby, její etapizace a zapojení soukromých developerů.


TZ: Tábor

Štítky: tábor

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!