Praha 2 podporuje recyklaci starých telefonů, aktivně se zapojuje do kampaně projektu REMOBIL

Praha 2 podporuje recyklaci starých telefonů, aktivně se zapojuje do kampaně projektu REMOBIL
Radnice Prahy 2 se zapojuje do podzimní kampaně neziskového projektu REMOBIL s názvem 100 gramů pro přírodu.

Staré a nepotřebné mobilní telefony budou moci občané od 3. do 21. října odevzdat jak v prostorách úřadu městské části, tak i v místní knihovně na Vinohradské ulici.

„Záleží nám na tom, v jakých podmínkách naši občané žijí, a proto věnujeme ochraně životního prostředí velkou pozornost. Jako moderní městská část se vedle chytrých řešení v oblasti nakládání s odpady zapojíme do projektu Remobil. Výroba malého 100 gramového mobilního zařízení ve skutečnosti představuje velkou zátěž pro životní prostředí. Každý, kdo tak svůj starý nepoužívaný mobilní telefon přinese k recyklaci, uleví přírodě až od 100 kilogramů materiálů a odpadů,“ říká starostka Prahy 2 Alexandra Udženija, která dlouhodobě ochranu životního prostředí a zlepšování kvality života ve veřejném prostoru prosazuje jako jednu z předních priorit Prahy 2.

Druhá městská část proto například podporuje pravidelně monitoring kvality ovzduší a hlukové zátěže a opatření vedoucí ke snížení negativních dopadů na zdraví a život obyvatel. V roce 2009 spustila radnice také program „Čistá Dvojka“. Jeho prostřednictvím informuje veřejnost o možnostech zapojení do péče o čistotu veřejného prostranství a podporuje vzdělávání a aktivity v oblasti ochrany životního prostředí.

„Zapojením do projektu REMOBIL tak rozšíříme porfolio našich aktivit na úseku ochrany životního prostředí. V rámci této podzimní kampaně budou moci občané odevzdat staré a nepotřebné mobilní telefony do sběrných boxů zřízených v prostorách budovy úřadu MČ Praha 2, informačního centra v ulici Jaromírova, a pobočky knihovny na Vinohradské 69,“ uvádí Michal Kopecký, tajemník Úřadu městské části Praha 2.  

Kampaň 100 gramů pro přírodu se snaží upozornit na skryté dopady mobilních telefonů na životní prostředí a nesmyslnost hromadění starých a nepotřebných přístrojů v domácnostech. Projekt si zároveň klade za cíl šetrnou recyklaci a využití surovin (železo, měď, hliník, sklo atd.) pro další zpracování. Z každého vybraného telefonu putuje 10 Kč na pomoc Jedličkova ústavu.

Více o kampani zde: https://100gramuproprirodu.cz/#100gramu

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!