Praha 13 podpořila Záchrannou službu Asociace samaritánů ČR

Praha 13 podpořila Záchrannou službu Asociace samaritánů ČR
Městská část Praha 13 poskytla dotaci Záchranné službě Asociace samaritánů ČR – Praha západ.

Šekem v hodnotě padesát tisíc radnice pomůže vybavit posádky sanitní vozů, které zajišťují mimo jiné přepravu raněných, nemocných nebo imobilních Pražanů.

„Podpora nestátní samaritánské záchranné služby, která pokrývá i naši městskou část, je velmi důležitá. Zdravotní systém je klíčovým sektorem a i proto jsme se rozhodli tuto nestátní službu finančně podpořit. Během covidu se zapojili i do antigenního testování v mnoha místech Prahy i po celé republice. Touto cestou jim srdečně děkuji za nasazení a podanou pomocnou ruku nejen zde na třináctce,“ řekl starosta David Vodrážka.
„Finanční dotace bude použita jako příspěvek na pořízení nových kompletů záchranářských oděvů pro členy výjezdových skupin převozu pacientů neodkladné péče. Posádky sanitních vozidel ve spolupráci se ZZS hl. m. Prahy zajišťují především převozy imobilních pacientů,“ poznamenal ředitel ZS ASCR Milan Majer a dodal: „Velmi si vážím úspěšné spolupráce s městskou částí Praha 13 a věřím, že ji v budoucnu budeme nadále rozvíjet.“

Dar z rukou starosty Davida Vodrážky převzaly Marta Mikulecká, finanční ředitelka a Petra Homolová, tisková mluvčí Záchranné služby Asociace samaritánů ČR – Praha západ.

Posláním spolku je pomáhat lidem v nouzi, bez ohledu na národní, rasovou, náboženskou, politickou či jinou příslušnost s odkazem na tradice demokratické a humanitní, na jejichž základě vznikla první Československá republika. Spolek zajištuje mimo jiné dopravu raněných, nemocných a rodiček na území hl. města Prahy a na území Středočeského kraje, stálou lékařskou službu na mezinárodním letišti Václava Havla Praha a s tím související zdravotnické činnosti, plánované transporty pacientů pod odborným dohledem zdravotnického záchranáře či lékaře, a to z nižšího typu nemocničního zařízení do vyššího.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!