Poslední květnovou středu se rozsvítí Lannerův dům v Telči zeleně

Poslední květnovou středu se rozsvítí Lannerův dům v Telči zeleně
Sídlo územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu Lannerův dům v Telči se poslední květnovou středu rozsvítí zeleně. Památkáři nasvícením podpoří Světový den roztroušené sklerózy.

Jako výraz solidarity a účasti s lidmi, kteří trpí touto nemocí, se po celém světě řada veřejných i soukromých budov rozsvěcuje na den roztroušené sklerózy zelenými světly. Činí tak i Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči a touto akcí podporuje osvětu a vyjadřuje solidaritu s lidmi s touto chorobou, kteří žijí mezi námi.

Den Roztroušené sklerózy je vyhlášen vždy na poslední středu v květnu. Zelená barva je barvou naděje pro pacienty s roztroušenou sklerózou. Národní památkový ústav ještě počítá s nasvícením státního hradu Karlštejn, státních zámků Konopiště a Hradec nad Moravicí a kostela sv. Floriána v Krásném Březně zeleným světlem.

Roztroušená skleróza je zákeřná nevyléčitelná nemoc, kterou však lze léčit a potlačovat její příznaky. Roztroušená skleróza je chronické zánětlivé onemocnění napadající centrální nervový systém, což ztěžuje řízení řady funkcí. 

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!