Poskytovatelé sociálních služeb v kraji dostanou dotace

Poskytovatelé sociálních služeb v kraji dostanou dotace
Rada kraje odsouhlasila výši dotací pro 14 poskytovatelů sociálních služeb, kteří se budou podílet na realizaci individuálního projektu Plzeňského kraje s názvem „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji 2023-2025“.

Konkrétně pak za poskytování 27 sociálních služeb obecného hospodářského zájmu. To vše v souladu s Rozhodnutím Komise č. 2012/21/EU. „Celková částka pro poskytnutí dotací představuje pro krajský projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji 2023-2025“  celkem 286,4 milionu korun,“ upřesnil náměstek hejtmana pro oblast sociálních věcí Martin Záhoř.

Tyto peníze budou rozděleny pro jednotlivé žadatele, kterým bude schválen jejich vlastní individuální projekt v rámci poskytnutí služeb obecného zájmu. Tím se dostanou k finančním prostředkům  z veřejných rozpočtů cestou, kterou zvolila evropská legislativa.

„Po jejich schválení Zastupitelstvem Plzeňského kraje a poskytnutí dotace Ministerstvem sociálních věcí ČR, budou finanční prostředky žadatelům vyplaceny jako neinvestiční příspěvek. Podpořeny budou zejména vybrané druhy sociálních služeb, jako jsou Azylové domy, Domy na půl cesty, Intervenční centra, Osobní asistence, Sociální rehabilitace – ambulantní a terénní forma služby a Sociálně terapeutické dílny,“ dodal náměstek M. Záhoř. Zastupitelstvo Plzeňského kraje o přidělení dotací rozhodlo na svém mimořádném jednání dne 21. listopadu 2022.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!