Plzeň se dohodla s investorem na zabezpečení Carimexu

Plzeň se dohodla s investorem na zabezpečení Carimexu
Radní města Plzně projednali posunutí dílčích termínů v rámci loni uzavřené dohody s investory, kteří chtějí stavět na pozemcích pod nezkolaudovanou budovou Carimex na Rokycanské ulici.

Na termín faktického odstranění sedmipatrového zdevastovaného objektu to vliv mít nebude a mezi městem a investory dál panuje shoda na zbourání. Objekt Carimexu má být zdemolován nejpozději ke konci září příštího roku, což je termín, který vychází při sečtení maximálních lhůt z uzavřené dohody o spolupráci. Tu podepsaly statutární město Plzeň a VODÁRNA PLZEŇ a.s., na jedné straně, a RP Letná, a.s., InterCora, spol. s r.o., a MS Letná, a.s., jako investoři na straně druhé.

„Investor nás požádal o posunutí dílčích termínů. Rozhodli jsme se mu vyjít vstříc, zároveň jsme ale jasně řekli, že očekáváme dodržení dohody na termínu demolice objektu. Součástí dodatku k dohodě je také nový bod, který investorům ukládá povinnost zajistit nejpozději do konce letošního září objekt Carimexu proti nepovolenému vniknutí třetích osob a odstranit z areálu nepořádek,“ řekl první náměstek primátora pro oblast technickou Pavel Bosák.

O čtyři měsíce se posouvá termín pro vydání rozhodnutí o demolici stavby včetně nabytí právní moci – nově na 31. července 2023, dále se posouvá termín pro podání žádosti o vydání územního rozhodnutí na 31. prosince 2023 (oproti 31. květnu 2023) a termín pro podání žádosti o vydání stavebního povolení bude z 30. června 2024 posunut na 30. září 2024.

„Nové termíny neohrozí termín faktického odstranění sedmipodlažní budovy Carimex, jež je už řadu let v dezolátním stavu a je ostudou lokality, kterou vede i frekventovaná komunikace mezi Plzní a Prahou,“ dodal náměstek Pavel Bosák.

Demolice Carimexu dál zůstává podmínkou pro to, aby Plzeň prodala své pozemky, na nichž Carimex stojí. Investoři pak chtějí v této lokalitě vybudovat Centrum Úslava. V první etapě tohoto projektu postaví obchodní a administrativní objekty, v druhé etapě pak bytové domy.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!