Plzeň přispěje na volnočasové aktivity dětí a mládeže

 Plzeň přispěje na volnočasové aktivity dětí a mládeže
Celkem 430 tisíc korun rozdělí město Plzeň na výchovně vzdělávací aktivity a smysluplné trávení volného času dětí a mládeže.

Při subjekty požádaly o individuální dotaci města na zajištění pravidelných aktivit v letošním roce. Radní města Plzně souhlasili s jejich poskytnutím, tento záměr musí ještě schválit zastupitelé města na svém nejbližším jednání.

„O individuální dotace požádaly Salesiánské středisko mládeže – dům dětí a mládeže Plzeň, Junák – český skaut a SHM Klub Plzeň. První z jmenovaných žadatelů získá dotaci 170 tisíc korun, ostatní dva shodně částku 130 tisíc korun. Jedná se o neziskové subjekty, které působí v různých částech města a nabízejí dětem aktivity pro smysluplné trávení volného času,“ uvedla náměstkyně primátora města Plzně Lucie Kantorová, do jejíž gesce patří mimo jiné oblast školství.

Všichni tři žadatelé kromě pravidelných aktivit, zájmových kroužků a otevřených klubů pro děti a mládež pořádají také jednorázové akce pro širokou veřejnost. Současně za přijatelnějších finančních podmínek nabízejí rodinám ze znevýhodněného prostředí příměstské nebo pobytové tábory v době školních prázdnin. Jejich nabídka a zaměření aktivit pomáhá předcházet rizikovému chování u dětí a mládeže.

Štítky: rada města plzně

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!