Plzeň poskytne 200 tisíc korun na práci s hasičskou mládeží

Plzeň poskytne 200 tisíc korun na práci s hasičskou mládeží
Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí částky 200 tisíc korun na podporu jednotek sboru dobrovolných hasičů pracujících aktivně s mládeží v oblasti požárního sportu a v oblasti ochrany obyvatel.

Cílem je mimo jiné i zvyšovat tímto atraktivitu hasičské činnosti mezi mladými lidmi. Peníze získá Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska – Městské sdružení hasičů Plzeň.
 
„Jednotky požární ochrany jsou jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému nezbytnou pro potřebu města. V současné době aktivně působí v hasičském požárním sportu na území Plzně zhruba 250 dětí. Z těchto dětí se postupně profilují noví členové do jednotek sborů dobrovolných hasičů, kterých máme 16. Dotace bude využita k nákupu služeb, osobního a věcného vybavení potřebného pro požární sport a činnosti hasičské mládeže,“ uvedl radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký.

Prostředky jsou určeny i na výdaje za pronájem sportovišť v případě konání různých soutěží a motivačních akcí pro hasičskou mládež. Nákup služeb bude realizován v souvislosti s vývojem epidemiologické situace (pandemie covid-19). V případě omezení hromadných akcí pro děti, bude dotace využita výhradně k nákupu osobního a věcného vybavení pro hasičskou mládež plzeňských sborů dobrovolných hasičů.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!