Plzeň podpořila další projekty z dotačního programu Mikrogranty

Plzeň podpořila další projekty z dotačního programu Mikrogranty
O dalších přihlášených projektech do průběžného dotačního titulu Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2022 rozhodovali radní města Plzně.

Na svém posledním červnovém jednání schválili podporu třem žadatelům v celkové výši 45 tisíc korun.

„Při jednání městské rady jsme schválili podporu pro tři projekty – Den sousedů, Universe music festival a Příroda jako inspirace v barokní hudbě. O žádostech na sedm dalších projektů, které byly přihlášeny do druhé uzávěrky dotačního programu, budou rozhodovat zastupitelé na svém dalším zasedání,“ řekla Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Částkou ve výši 11 tisíc korun podpoří magistrátní odbor kultury žadatelku, která v rámci projektu Den sousedů zorganizovala program pro zlepšení sousedských vztahů v Radčicích. Podporu 22 tisíc korun získá první ročník hudebního festivalu Universe, jenž chce přinést unikátní audiovizuální zážitek zaměřený na vesmír a planety, proto se uskuteční v noci ze 16. na 17. září 2022. Dalších 12 tisíc korun obdrží projekt Příroda jako inspirace v barokní hudbě, který si klade za cíl představit pozoruhodné barokní skladby inspirované přírodou a zvuky různých druhů zvířat.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!