Plzeň podpoří hasičskou mládež, chce tak i pomoci zvýšit zájem

Plzeň podpoří hasičskou mládež, chce tak i pomoci zvýšit zájem
Plzeň poskytne 200 tisíc korun na podporu dobrovolných hasičů, peníze konkrétně půjdou na projekt nazvaný Příspěvek na vybavení a činnost pro hasičskou mládež plzeňských sborů dobrovolných hasičů.

Cílem je zlepšit podmínky hasičské mládeži, které je v dnešní době čím dál tím obtížnější oslovit a pro hasičskou činnost získat. 

„V současné době aktivně působí v hasičském požárním sportu na území Plzně zhruba 250 dětí. Z nich se postupně profilují noví členové do jednotek sborů dobrovolných hasičů obce. Dotace bude využita k nákupu služeb, osobního a věcného vybavení potřebného pro požární sport a činnosti hasičské mládeže. Prostředky jsou určeny i na výdaje za pronájem sportovišť v případě konání různých soutěží a motivačních akcí pro hasičskou mládež,“ vysvětlil Jiří Winkelhöfer, radní pro bezpečnost. 

Podporu město poskytuje dlouhodobě, a to nejen na práci s hasičskou mládeží, ale přímo také jednotlivým sborům dobrovolných hasičů. Jednotky požární ochrany jsou totiž jednou ze základních složek integrovaného záchranného systému, která je nezbytná pro potřeby města. Nedávno tak například město poskytlo finance na nákup čtyř nových vozidel Volkswagen Transporter, a to pro hasiče z Hradiště, Litic, Malesic a Bukovce. Cena jednoho vozu činí 1,4 milionu korun, celková částka 5,6 milionu korun byla uhrazena z rozpočtu Odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Magistrátu města Plzně.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!