Plzeň podpoří festival scifi, Juniorfest, Storm Ballet i dechovku

Plzeň podpoří festival scifi, Juniorfest, Storm Ballet i dechovku
Radní města Plzně schválili přidělení dotací v celkové výši 70 tisíc korun třem organizacím. Souhlasili dále s rozdělením finančních příspěvků v celkové výši 2,93 milionu korun dalším 52 subjektům.

S tím, že doporučují Zastupitelstvu města Plzně navržené dotace schválit. Tato finanční podpora je poskytována v rámci Jednoletého dotačního programu na podporu uměleckých a kulturních projektů na rok 2023.

„Tento dotační program jsme připravili s jasným cílem – podpořit co nejširší spektrum uměleckých, především nekomerčních, aktivit a zajistit tak různorodost kulturní nabídky v Plzni. Jeho prostřednictvím podporujeme konkrétní kulturní akce pořádané na území města jedním konkrétním žadatelem, ať již jde o tradiční akce či inovativní projekty,“ uvedla radní města Plzně Eliška Bartáková, do jejíž gesce spadá také oblast kultury. „Uzávěrka příjmu žádostí byla stanovena na letošního 13. ledna a sešlo se celkem 87 žádostí v celkové výši přesahující 10 milionů korun. Tyto žádosti poté hodnotila Komise kultury Rady města Plzně. V tomto programu nyní rozdělíme celkem 3 miliony korun s tím, že nejnižší možná částka činí 20 tisíc a nejvyšší 300 tisíc korun,“ dodala Eliška Bartáková. 

Radní nyní schválili, že příspěvky získají spolek Future Gate na pořádání festivalu sci-fi filmů (30 tisíc korun), spolek Chrástecká muzika na XXVII. ročník Setkání dětských lidových muzik (20 tisíc korun) a Klub Augusta Sedláčka na vydání časopisu Hláska (20 tisíc korun). Celkem tedy rozdělili 70 tisíc korun.

Rada města Plzně dále souhlasila a doporučila zastupitelům schválit rozdělení 2,93 milionů korun z Jednoletého dotačního programu na podporu uměleckých a kulturních projektů na rok 2023 mezi 52 žadatelů. Mezi navrženými příjemci dotace jsou například pořadatel Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mladé publikum JUNIORFEST, spolek Storm Ballet jako pořadatel komponovaného pořadu Kouzlo Vánoc 2023, Západočeská galerie v Plzni a její výstava Umění předlouhého století a paměť lidské chůze, která byla připravena jako součást festivalu Smetanovské dny. Dále také Společnost Film Servis Plzeň jako pořadatel Plzeňských filmových večerů, Středisko volného času Radovánek, jemuž by finanční příspěvek měl pomoci s uskutečněním 23. ročníku oblastního kola Dětské Porty a divadelní přehlídky Zlatá opona. Navržena je také finanční pomoc Kapele pětatřicátého plzeňského pěšího pluku FOLIGNO na Cyklus koncertů dechové hudby v Plzni či Souboru písní a tanců Jiskra na koncert k 65. výročí jeho vzniku a mnoha dalším. 

Štítky: dotace kultura

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!