Plzeň podpoří další rozvoj sportovní infrastruktury

Plzeň podpoří další rozvoj sportovní infrastruktury
Město Plzeň poskytuje finanční podporu konkrétním projektům rekonstrukce, oprav a výstavby sportovních zařízení, areálů a související infrastruktury nacházející se na území města Plzně.

„Smyslem vyhlášení dotačního programu Rekonstrukce, oprava a výstavba sportovních zařízení, areálů a související infrastruktury na území města Plzně je podpora především neziskových subjektů, které mají omezenou možnost získání finančních prostředků z vlastních zdrojů a činnosti, jež svými aktivitami zajišťují aktivní využití volného času občanů, především dětí a mládeže. I pro rok 2023 je dotační titul vyhlášen bez finanční spoluúčasti městských obvodů a město Plzeň jej ze 100 % financuje z vlastních zdrojů,“ vysvětlil první náměstek primátora Roman Zarzycký, do jehož gesce spadá oblast sportu.

Žadatelem může být pouze organizace vykazující na území města Plzně sportovní činnost minimálně dva roky před podáním žádosti o podporu za podmínky, že taková činnost je její hlavní, případně většinovou aktivitou, a která je zároveň vlastníkem sportovního zařízení, na jehož rekonstrukci, opravu či výstavbu je o podporu požádáno, nebo má takové zařízení v nájmu či výpůjčce na dobu nejméně pěti let ode dne vyhlášení dotačního programu. Předmětem žádosti nemůžou být budovy či nemovitosti, které má žadatel v nájmu či výpůjčce od města Plzně.

„Celková předpokládaná alokovaná výše podpory vypsaného dotačního programu činí přibližně deset milionů korun, přesná výše záleží na schváleném rozpočtu města pro rok 2023,“ doplnil Roman Zarzycký. Maximální výše poskytnuté podpory jednomu subjektu může činit 750 tisíc korun. Nutnou podmínkou poskytnutí podpory je finanční spoluúčast žadatele či jiného třetího subjektu zajištěná žadatelem ve výši minimálně 15 procent poskytnuté podpory.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!