Adventní benefiční koncert Hospicu sv. Lazara podpořilo město

Adventní benefiční koncert Hospicu sv. Lazara podpořilo město
Zastupitelé města Plzně schválili poslední poskytnutí dotace v rámci Průběžného dotačního programu „Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021“ z rozpočtu Odboru kultury Magistrátu města Plzně na rok 2021.

Finanční příspěvek ve výši 25 tisíc korun získá Hospic svatého Lazara, z. s. na adventní benefiční koncert v katedrále sv. Bartoloměje.

„Orgány města Plzně se v uplynulých měsících zabývaly žádostmi ze třetí a čtvrté uzávěrky dotačního programu, celkem bylo odboru kultury doručeno 13 žádostí. Po jejich kontrole musely být některé žádosti vyřazeny z důvodu nedodržení podmínek vyhlášeného dotačního programu a platných Zásad poskytování dotací z rozpočtu statutárního města Plzně. Komisi kultury Rady města Plzně bylo předloženo celkem deset žádostí, ta doporučila k podpoře devět z nich. Rada města Plzně na svém jednání v říjnu schválila poskytnutí dotace osmi žadatelům a zastupitelé dnes schválili podporu poslednímu subjektu,“ vysvětlila Eliška Bartáková, náměstkyně primátora pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Adventní koncert v katedrále sv. Bartoloměje se uskuteční 21. prosince 2021 od 19 hodin. Hlavním bodem programu budou písně souboru Coro Carrisimi Linz, dále vystoupí pěvecký sbor při Církevním gymnáziu v Plzni a orchestr složený ze studentů Hudební školy hlavního města Prahy a hudebních gymnázií z Prahy a rakouského Lince.  V jejich podání ožijí skladby mistrů barokní a klasické hudby. Výtěžek z prodeje vstupenek podpoří činnost hospice. Koncert se koná pod záštitou primátora města Plzně Martina Baxy a hejtmanky Plzeňského kraje Ilony Mauritzové.

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!