Opakovaně řídil i přes zákaz - skončil ve vazbě

Opakovaně řídil i přes zákaz - skončil ve vazbě
Od komisaře ze služby kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání čtyřicetiletý muž z Klatov z pokračujícího přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

 Ve Švihově byl v pátek 19. února letošního roku kontrolován hlídkou policistů z dopravního inspektorátu výše uvedený muž, který jel s motocyklem tovární značky Suzuki. Muž jel po silnici poblíž Švihova a na motocyklu mu nesvítilo koncové světlo. Před osmnáctou hodinou jej policisté chtěli kontrolovat a řidič na motocyklu na výzvy nereagoval. Policisté řidiče zastavili v blízkosti nádraží a muž předložil ke kontrole jen občanský průkaz. Muž se podrobil testu, zda není ovlivněn omamnou nebo psychotropní látkou a tento byl s pozitivním výsledkem na amfetamin a metamfetamin. Muž byl převezen k lékařskému vyšetření do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde byl proveden i odběr biologického materiálu, jehož rozborem byla prokázána přítomnost metamfetaminu o toxické koncentraci 0,51mg/l, kdy toxická koncentrace je v nařízení vlády stanovena v rozmezí od 0,2 do 1 mg/l.

     Muž dne 10. dubna ve 20.30 hodin jel na motocyklu zn. Suzuki v Plzni na Náměstí Milady Horákové a byl zastaven policisty. Stejný motocykl řídil dne 13. dubna v Lubech, kde jej kontrolovali strážníci Městské policie v Klatovech. Na motocyklu neměl umístěnou registrační značku.

Muž má podle rozsudku Okresního soudu v Klatovech od měsíce srpna 2010 uložen trest zákaz činnosti a nesmí řídit motorová vozidla.

Muž opakovaně řídil motorové vozidlo a měl uvedenou činnost zakázanou a ve výše uvedeném případě byl pod vlivem návykové látky.

Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

Štítky: zákaz řízení

Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!