Občané Podhradu diskutovali s provozovatelem chebského letiště

Občané Podhradu diskutovali s provozovatelem chebského letiště
Více jak dvě desítky občanů bydlících v chebské části Podhrad přišly v pondělí 26. 9. 2022 na společnou debatu, která se týkala provozu na chebském letišti. Tu svolal Aeroklub Karlovy Vary společně se zástupci Ultralight Club Cheb, přítomni byli i zástupci vedení města.

Nedávná tragická událost, která se stala na srpnovém leteckém dni, i četné stížnosti občanů na nízké přelety letadel nad bytovými domy a hluk, byly hlavními tématy.

V první části seznámil zástupce provozovatele letiště, kterým je Aeroklub Karlovy Vary, přítomné občany s pravidly létání, a s tím spojenými organizačními opatřeními. Vedoucí letového provozu Tomáš Rota zdůraznil, že je v zájmu provozovatele, aby byly co nejvíce eliminovány opakující se stížnosti občanů. Bylo dohodnuto, že na webové stránce Aeroklubu Karlovy Vary budou pro občany zveřejněny potřebné informace pro prokázání nestandardních přeletů letadel nad obytnou částí Podhradu.

Zástupci města, z pozice vlastníka letiště, zváží možnou úpravu stávající smlouvy tak, aby lépe garantovala zájmy obyvatel Podhradu, dále nechají prověřit možnosti instalace kamerového systému v uvedené lokalitě, budou v pravidelném kontaktu se zvoleným zástupcem občanů a budou požadovat po provozovateli letiště, aby nahlášené stížnosti bezodkladně řešil s úřadem pro civilní letectví.

Starosta Jalovec však zdůraznil, že v důsledku končícího mandátů vedení města, bude nutno tuto problematiku předat k dořešení nově zvolenému vedení.

Zdroj: Město Cheb


Líbil se vám článek? Šiřte nás dále!